Краснопільська гімназія
Краснопільської селищної ради Сумської області
ПОГОДЖУЮ ЗАТВЕРДЖУЮ
________________________ _________________
Начальник Краснопільського Директор
районного управління Краснопільської гімназії
Головного управління С.С.Зінченко
Держпродспоживслужби
в Сумській області
А.О. Дзюбан
Додаток до перспективного меню у рамках програми “Healthy School: заради здорових і радісних школярів “Конкурс від Євгена Клопотенка”
Для одноразового харчування учнів початкових класів на базі кафе «Нива»
І день
Продукти
|
Маса
|
Хімічний склад
|
Енергетична цінність (ккал)
|
брутто (г)
|
нетто (г)
|
білки (г)
|
жири (г)
|
Вуглеводи (г)
|
1. Печеня по домашньому
|
|
200
|
17.56
|
37.51
|
25.27
|
509.39
|
Картопля
|
333.3
|
200.0
|
|
|
|
|
Цибуля ріпчаста
|
48.2
|
40.2
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
6.86
|
6.86
|
|
|
|
|
Томат
|
6.86
|
6.86
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
1
|
1
|
|
|
|
|
Свинина м’ясна
|
54.3
|
38.0
|
|
|
|
|
2. Салат з капусти з насінням
|
|
75
|
1.65
|
5.80
|
4.44
|
76.57
|
Капуста білокачанна
|
84.4
|
67.5
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
3.8
|
3.8
|
|
|
|
|
Насіння соняшникове
|
3.9
|
3.8
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.4
|
0.4
|
|
|
|
|
3. Хліб пшеничний
|
|
60
|
4,56
|
0,54
|
28,14
|
138,6
|
4. Чай з липою
|
|
200
|
-
|
-
|
10.0
|
40.0
|
Вода
|
200
|
200
|
|
|
|
|
Липи квітки
|
0.8
|
0.8
|
|
|
|
|
Цукор пісок
|
10
|
10
|
|
|
|
|
Загальна кількість:
|
|
|
23.77
|
43.85
|
67.85
|
764.56
|
ІІ день
Продукти
|
Маса
|
Хімічний склад
|
Енергетична цінність (ккал)
|
брутто (г)
|
нетто (г)
|
білки (г)
|
жири (г)
|
Вуглеводи (г)
|
1. Макарони відварні
|
|
100
|
3.65
|
6.2
|
24.5
|
170.95
|
Макарони вищого ґатунку
|
35
|
35
|
3,64
|
0,4
|
24,43
|
117,95
|
Масло вершкове 73% жиру
|
8
|
8
|
0,1
|
5,8
|
0,07
|
53
|
2. Болоньєзе
|
|
75
|
8.58
|
7.01
|
6.73
|
124.29
|
Фарш котлетний яловичий
|
55.0
|
41.3
|
|
|
|
|
Цибуля ріпчаста
|
62.5
|
12.5
|
|
|
|
|
Часник
|
5.0
|
1.3
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
0.3
|
0.3
|
|
|
|
|
Паста томатна 25%
|
15.0
|
15.0
|
|
|
|
|
Бульйон овочевий
|
50.0
|
50.0
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.3
|
0.3
|
|
|
|
|
Цукор пісок
|
2.5
|
2.5
|
|
|
|
|
3. Хліб пшеничний (60гр)
|
60
|
60
|
4,56
|
0,54
|
28,14
|
138,6
|
4. Салат із свіжих помідорів
|
|
75
|
0.8
|
4.5
|
2.7
|
55.0
|
Помідори свіжі
|
63.53
|
54.0
|
|
|
|
|
Цибуля ріпчаста
|
20.55
|
17.25
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
3.75
|
3.75
|
|
|
|
|
Кріп сушений
|
0.1
|
0.1
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.38
|
0.38
|
|
|
|
|
Вода для маринаду
|
75
|
75
|
|
|
|
|
Цукор для маринаду
|
0.75
|
0.75
|
|
|
|
|
Лимонна кислота для маринаду
|
3.8
|
3.8
|
|
|
|
|
Сіль для маринаду
|
0.38
|
0.38
|
|
|
|
|
5. Плов фруктовий
|
|
150
|
3.0
|
4.5
|
45.75
|
225.75
|
Яблука
|
27
|
24
|
|
|
|
|
Чорнослив (не копчений)
|
11.3
|
11.3
|
|
|
|
|
Родзинки
|
7.5
|
7.5
|
|
|
|
|
Крупа рисова
|
30.0
|
30.0
|
|
|
|
|
Вода питна
|
90.0
|
90.0
|
|
|
|
|
Цукор пісок
|
5.3
|
5.3
|
|
|
|
|
Масло вершкове 73% жиру
|
5.3
|
5.3
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.5
|
0.5
|
|
|
|
|
6. Чай з мелісою
|
|
200
|
-
|
-
|
8.0
|
32.0
|
Меліси трава
|
0.8
|
0.8
|
|
|
|
|
Цукор пісок
|
8.0
|
8.0
|
|
|
|
|
Загальна кількість:
|
|
|
20.59
|
22.75
|
115.82
|
746.59
|
ІІІ день
Продукти
|
Маса
|
Хімічний склад
|
Енергетична цінність (ккал)
|
брутто (г)
|
нетто (г)
|
білки (г)
|
жири (г)
|
Вуглеводи (г)
|
1. Картопляне пюре з соком буряка
|
|
150
|
2.97
|
0.59
|
24.21
|
114.05
|
Картопля
|
230.7
|
150
|
|
|
|
|
Маса вареної картоплі
|
|
145
|
|
|
|
|
Буряк столовий
|
74
|
55.5
|
|
|
|
|
Сік буряковий
|
|
6.6
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
1.8
|
1.8
|
|
|
|
|
2. Курка, тушкована в соусі
|
|
150
|
25.34
|
3.75
|
1.91
|
142.77
|
Стегно або філе куряче
|
113
|
108
|
|
|
|
|
Масло вершкове 73% жиру
|
3
|
3
|
|
|
|
|
Цибуля ріпчаста
|
18
|
15
|
|
|
|
|
Томат
|
2
|
2
|
|
|
|
|
Морква червона
|
4
|
3
|
|
|
|
|
Буряк столовий
|
9.4
|
7.5
|
|
|
|
|
Вода або бульйон
|
35
|
35
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.75
|
0.75
|
|
|
|
|
3. Салат з капусти з зеленим горошком
|
|
75
|
1.69
|
5.21
|
4.57
|
71.94
|
Капуста білокачанна
|
77.8
|
62.3
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
3.8
|
3.8
|
|
|
|
|
Насіння соняшникове
|
2.7
|
2.6
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.4
|
0.4
|
|
|
|
|
Горошок зелений свіжоморожений
|
6.9
|
6.8
|
|
|
|
|
4. Хліб пшеничний
|
60
|
60
|
4,56
|
0,54
|
28,14
|
138,6
|
5. Лимонад
|
|
200
|
-
|
-
|
26
|
104
|
Вода питна
|
172
|
172
|
|
|
|
|
Цукор пісок
|
26
|
26
|
|
|
|
|
Лимонна кислота
|
1
|
1
|
|
|
|
|
Імбир мелений
|
1
|
1
|
|
|
|
|
6. Пиріжок з повидлом
|
|
70
|
7,8
|
2,5
|
50,7
|
261
|
Загальна кількість:
|
|
|
42.36
|
12.59
|
135.53
|
832.36
|
ІV день
Продукти
|
Маса
|
Хімічний склад
|
Енергетична цінність (ккал)
|
брутто (г)
|
нетто (г)
|
білки (г)
|
жири (г)
|
Вуглеводи (г)
|
1. Картопля смажена брусочками, кубиками, скибочками
|
213
|
217
|
4.3
|
15.9
|
37.5
|
311
|
Олія соняшникова рафінована
|
15
|
15
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
1.2
|
1.2
|
|
|
|
|
Сушений імбир
|
0.5
|
0.5
|
|
|
|
|
Цибуля зелена
|
|
5
|
|
|
|
|
2. Хек смажений
|
|
75
|
15.69
|
5.8
|
5.7
|
137.77
|
Риба морська свіжоморожена хек
|
94.7
|
90
|
|
|
|
|
Борошно пшеничне вищого ґатунку
|
7.5
|
7.5
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
3.8
|
3.8
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.4
|
0.4
|
|
|
|
|
Лимонний сік
|
0.75
|
0.75
|
|
|
|
|
3. Салат з овочів
|
|
75
|
2.10
|
1.10
|
4.6
|
70
|
Капуста білокачанна
|
38.55
|
27.75
|
|
|
|
|
Олія соняшникова рафінована
|
3.75
|
3.75
|
|
|
|
|
Помідори свіжі
|
20.32
|
17.25
|
|
|
|
|
Огірки свіжі
|
21.6
|
17.25
|
|
|
|
|
Сіль харчова
|
0.37
|
0.37
|
|
|
|
|
4. Хліб пшеничний
|
|
60
|
4,56
|
0,54
|
28,14
|
138,6
|
5. Чай з липою
|
|
200
|
-
|
-
|
10.0
|
40.0
|
Вода
|
200
|
200
|
|
|
|
|
Липи квітки
|
0.8
|
0.8
|
|
|
|
|
Цукор пісок
|
10
|
10
|
|
|
|
|
6. Вафлі (40гр)
|
|
40
|
1,56
|
12,24
|
25
|
216,8
|
Загальна кількість:
|
|
|
28.21
|
35.58
|
110.94
|
913.37
|
Медична сестра Оксана Бобіна
|