Неділя, 24.11.2024, 09:03
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Категорії розділу
Інформація [19]
Харчування [17]
Контрольна порція сьогодні [1]
Головна » Статті » Медична служба » Харчування

Додаток до перспективного меню

Краснопільська гімназія

Краснопільської селищної ради Сумської області

 

 

ПОГОДЖУЮ                                                                         ЗАТВЕРДЖУЮ

________________________                                                   _________________                                                                                     

Начальник Краснопільського                                                        Директор

 районного управління                                                      Краснопільської гімназії

  Головного управління                                                              С.С.Зінченко

Держпродспоживслужби                                                   

в Сумській області                                                

А.О. Дзюбан

 

 

Додаток до перспективного меню у рамках програми “Healthy School: заради здорових і радісних школярів “Конкурс від Євгена Клопотенка”

Для одноразового харчування учнів початкових класів                                                                                             на базі кафе «Нива»

І день

Продукти

Маса

Хімічний склад

Енергетична цінність (ккал)

брутто (г)

нетто (г)

білки (г)

жири (г)

Вуглеводи (г)

1. Печеня по домашньому

 

200

17.56

37.51

25.27

509.39

Картопля

333.3

200.0

 

 

 

 

Цибуля ріпчаста

48.2

40.2

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

6.86

6.86

 

 

 

 

Томат

6.86

6.86

 

 

 

 

Сіль харчова

1

1

 

 

 

 

Свинина м’ясна

54.3

38.0

 

 

 

 

2. Салат з капусти з насінням

 

75

1.65

5.80

4.44

76.57

Капуста білокачанна

84.4

67.5

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

3.8

3.8

 

 

 

 

Насіння соняшникове

3.9

3.8

 

 

 

 

Сіль харчова

0.4

0.4

 

 

 

 

3. Хліб пшеничний

 

60

4,56

0,54

28,14

138,6

4. Чай з липою

 

200

-

-

10.0

40.0

Вода

200

200

 

 

 

 

Липи квітки

0.8

0.8

 

 

 

 

Цукор пісок

10

10

 

 

 

 

Загальна кількість:

 

 

23.77

43.85

67.85

764.56

 

 

ІІ день

 

Продукти

Маса

Хімічний склад

Енергетична цінність (ккал)

брутто (г)

нетто (г)

білки (г)

жири (г)

Вуглеводи (г)

1. Макарони відварні

 

 

100

3.65

6.2

24.5

170.95

Макарони вищого ґатунку

35

35

3,64

0,4

24,43

117,95

Масло вершкове 73% жиру

8

8

0,1

5,8

0,07

53

2. Болоньєзе

 

75

8.58

7.01

6.73

124.29

Фарш котлетний яловичий

55.0

41.3

 

 

 

 

Цибуля ріпчаста

62.5

12.5

 

 

 

 

Часник

5.0

1.3

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

0.3

0.3

 

 

 

 

Паста томатна 25%

15.0

15.0

 

 

 

 

Бульйон овочевий

50.0

50.0

 

 

 

 

Сіль харчова

0.3

0.3

 

 

 

 

Цукор пісок

2.5

2.5

 

 

 

 

3. Хліб пшеничний (60гр)

60

60

4,56

0,54

28,14

138,6

4. Салат із свіжих помідорів

 

75

0.8

4.5

2.7

55.0

Помідори свіжі

63.53

54.0

 

 

 

 

Цибуля ріпчаста

20.55

17.25

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

3.75

3.75

 

 

 

 

Кріп сушений

0.1

0.1

 

 

 

 

Сіль харчова

0.38

0.38

 

 

 

 

Вода для маринаду

75

75

 

 

 

 

Цукор для маринаду

0.75

0.75

 

 

 

 

Лимонна кислота для маринаду

3.8

3.8

 

 

 

 

Сіль для маринаду

0.38

0.38

 

 

 

 

5. Плов фруктовий

 

150

3.0

4.5

45.75

225.75

Яблука

27

24

 

 

 

 

Чорнослив (не копчений)

11.3

11.3

 

 

 

 

Родзинки

7.5

7.5

 

 

 

 

Крупа рисова

30.0

30.0

 

 

 

 

Вода питна

90.0

90.0

 

 

 

 

Цукор пісок

5.3

5.3

 

 

 

 

Масло вершкове 73% жиру

5.3

5.3

 

 

 

 

Сіль харчова

0.5

0.5

 

 

 

 

6. Чай з мелісою

 

200

-

-

8.0

32.0

Меліси трава

0.8

0.8

 

 

 

 

Цукор пісок

8.0

8.0

 

 

 

 

Загальна кількість:

 

 

20.59

22.75

115.82

746.59

 

 

ІІІ день

Продукти

Маса

Хімічний склад

Енергетична цінність (ккал)

брутто (г)

нетто (г)

білки (г)

жири (г)

Вуглеводи (г)

1. Картопляне пюре з соком буряка

 

150

2.97

0.59

24.21

114.05

Картопля

230.7

150

 

 

 

 

Маса вареної картоплі

 

145

 

 

 

 

Буряк столовий

74

55.5

 

 

 

 

Сік буряковий

 

6.6

 

 

 

 

Сіль харчова

1.8

1.8

 

 

 

 

2. Курка, тушкована в соусі

 

150

25.34

3.75

1.91

142.77

Стегно або філе куряче

113

108

 

 

 

 

Масло вершкове 73% жиру

3

3

 

 

 

 

Цибуля ріпчаста

18

15

 

 

 

 

Томат

2

2

 

 

 

 

Морква червона

4

3

 

 

 

 

Буряк столовий

9.4

7.5

 

 

 

 

Вода або бульйон

35

35

 

 

 

 

Сіль харчова

0.75

0.75

 

 

 

 

3. Салат з капусти з зеленим горошком

 

75

1.69

5.21

4.57

71.94

Капуста білокачанна

77.8

62.3

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

3.8

3.8

 

 

 

 

Насіння соняшникове

2.7

2.6

 

 

 

 

Сіль харчова

0.4

0.4

 

 

 

 

Горошок зелений свіжоморожений

6.9

6.8

 

 

 

 

4. Хліб пшеничний

60

60

4,56

0,54

28,14

138,6

5. Лимонад

 

200

-

-

26

104

Вода питна

172

172

 

 

 

 

Цукор пісок

26

26

 

 

 

 

Лимонна кислота

1

1

 

 

 

 

Імбир мелений

1

1

 

 

 

 

6. Пиріжок з повидлом

 

70

7,8

2,5

50,7

261

Загальна кількість:

 

 

42.36

12.59

135.53

832.36

 

 

 

 

 

 

ІV день

 

Продукти

Маса

Хімічний склад

Енергетична цінність (ккал)

брутто (г)

нетто (г)

білки (г)

жири (г)

Вуглеводи (г)

1. Картопля смажена брусочками, кубиками, скибочками

213

217

4.3

15.9

37.5

311

Олія соняшникова рафінована

15

15

 

 

 

 

Сіль харчова

1.2

1.2

 

 

 

 

Сушений імбир

0.5

0.5

 

 

 

 

Цибуля зелена

 

5

 

 

 

 

2. Хек смажений

 

75

15.69

5.8

5.7

137.77

Риба морська свіжоморожена хек

94.7

90

 

 

 

 

Борошно пшеничне вищого ґатунку

7.5

7.5

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

3.8

3.8

 

 

 

 

Сіль харчова

0.4

0.4

 

 

 

 

Лимонний сік

0.75

0.75

 

 

 

 

3. Салат з овочів

 

75

2.10

1.10

4.6

70

Капуста білокачанна

38.55

27.75

 

 

 

 

Олія соняшникова рафінована

3.75

3.75

 

 

 

 

Помідори свіжі

20.32

17.25

 

 

 

 

Огірки свіжі

21.6

17.25

 

 

 

 

Сіль харчова

0.37

0.37

 

 

 

 

4. Хліб пшеничний

 

60

4,56

0,54

28,14

138,6

5. Чай з липою

 

200

-

-

10.0

40.0

Вода

200

200

 

 

 

 

Липи квітки

0.8

0.8

 

 

 

 

Цукор пісок

10

10

 

 

 

 

6. Вафлі (40гр)

 

40

1,56

12,24

25

216,8

Загальна кількість:

 

 

28.21

35.58

110.94

913.37

 

 

Медична сестра                                      Оксана Бобіна

Категорія: Харчування | Додав: dok (08.12.2019) | Автор: Бобіна О. І.
Переглядів: 199 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz