Неділя, 28.04.2024, 22:35
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [57]
Головна » Статті » Бібліотека » Новини

День української писемності та мови

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мова – це найбільше і найдорожче добро кожного народу, це жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування.

Згідно з указом президента 9 листопада оголошено Днем української писемності та мови.

Пройшла наша мова тернистий і важкий шлях. Мову нашого простого українського народу передав нам у спадок і Григорій Сковорода, вдосконалив її І.П. Котляревський, а основоположником сучасної української мови став наш великий Кобзар – Т.Г. Шевченко. Він наказував нам, щоб ми любили, знали і вивчали її. Наш народ зберіг силу Кобзаревого слова.

8 листопада в бібліотеці гімназії для дітей була проведена літературна година «Українську мову знай-гарно й чемно розмовляй». Бібліотекар розповіла про складний і тернистий шлях української мови до її визнання і становлення, про важливе значення мови в житті людини. Багато цікавого про українську мову учніі дізналися з мультимедійної презентації «Скарби рідної мови». Під час Дня інформації бібліотекар закликала користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.

Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Так давайте ж разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову, і нехай нашому роду ніколи не буде переводу.

 

Категорія: Новини | Додав: Бібліотека (11.11.2019) | Автор: Бібліотекар
Переглядів: 249 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz