Неділя, 28.04.2024, 06:09
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [57]
Головна » Статті » Бібліотека » Новини

День народження «Смайлика»

                                                                                 День народження «Смайлика»
    Щороку 19 вересня відзначають незвичайне свято — День народження дружелюбного електронного символу — День народження «Смайлика»
Ну,а яке День народження без веселих ігор та розваг???Отож після цікавої розповіді про те, як смайлик примандрував до нас,у бібліотеці почалося справжнє святкування. А ще ми з дітьми залюбки познайомились з чудовим журналом "Смайлик " та влаштували читання цього періодичного видання.
А ТЕПЕР ТРІШКИ Й ВАМ ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО СМАЙЛИ
    Перші смайлики з’явилися ще раніше, не в Інтернеті. В США в грудні 1963 року художник Харві Белл, з нагоди злиття двох страхових компаній в одну корпорацію State Mutual Life Assurance Cos. of America намалював першу бадьору усміхнену пику, яку розмістили на значках співробітників компанії.
    19 вересня 1982 в 11:44 ранку Скотт Фалман, професор психології університету Карнегі Меллон у Піттсбурзі, відправив колегам електронне повідомлення. У цьому повідомленні він запропонував інтернет-користувачам під час спілкування в мережі використовувати послідовність символів - " :-)" - як маркер для жартівливих повідомлень. Свій вибір вчений пояснив тим, що цей значок схожий на усміхнене обличчя.
    У 1963 році американський комерційний художник Гарві Болл створив для однієї з рекламних кампаній зображення щасливого обличчя, яке малося використовувати на кнопках. Зроблене ним зображення у вигляді темних овальних очей і складок з боків рота на яскраво-жовтому фоні стало найбільш знаковою версією.
    На початку 1970-х років зображення популяризували брати Бернар і Мюррей Спейн із Філадельфії, які використовували його в кампанії з продажу нового товару. Вони виробляли кнопки, кавові кружки, футболки та інші предмети, прикрашені смайликом і фразою "Щасливого дня". До 1972 року вони продали близько 50 млн зображень щасливого обличчя.
    Найдавніший смайлик було знайдено 18 липня 2017 року. Його виявила команда археологів з Туреччини та Італії під час розкопок у турецькому місті Каркамиш.Смайлик було нанесено на поверхню глиняного глечика для шербету, виготовленого приблизно в 1700-х роках до н. е.
    Для позначення позитивних емоцій смайл (як піктограму) використовували в Словаччині в XVII столітті. Там в архівах виявили документ, в якому місцевий юрист показав своє задоволення прочитаними документами.
    Смайлики з моменту своєї появи еволюціонували. Далі настав час різних анімованих смайлів – так званих емодзі й анімодзі.
      

  

 

Категорія: Новини | Додав: Педагог-організатор (30.09.2020) | Автор: Мигаль Юлія Юріївна
Переглядів: 249 | Теги: Краснопільська гімназія День народж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz