Четвер, 02.05.2024, 15:48
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Головна » 2018 » Листопад » 13 » Про відзначення в Сумській області 100-річчя випуску перших поштових марок України
14:59
Про відзначення в Сумській області 100-річчя випуску перших поштових марок України

                        Про відзначення в Сумській області 100-річчя випуску перших поштових марок України       

        Здається, що у нас час значення пошти поступово витісняють інші засоби зв’язку – мобільні телефони та соціальні мережі. Проте завжди буде принаймні одна річ, яку всі вище згадані речі замінити не зможуть – це поштова марка. Адже це не тільки сплата за послуги, а й візуалізація нашої історії.

        «Перші марки Української Народної Республіки з’явилися в квітні 1918 року та перебували в поштовому обігу до 1921 року. Після відновлення української незалежності в 1991 році деякий період ще користувалися радянськими марками із нанесеними типографським способом надпечатками у вигляді тризуба».

        7 листопада у Краснопільській гімназії відбувся захід, присвячений «100-річчю випуску перших поштових марок України», організатором якого стала вчитель історії Наталія Іванівна Білоус. Відбулося засідання у форматі «круглого столу», де гімназистів ознайомили з історією виникнення марок та їх поширення по території. Юні філателісти принесли колекції марок свої та своїх батьків. Це було вражаюче. Марки різні за розміром і дизайном. Починаючи від транспорту і закінчуючи рослинами.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

       

        На заході, Борухою Артемом, було зачитано наказ про створення марок і під кінець екскурсу учням була надана можливість написати листа комусь із закладу: вчителю, другу…Після чого листоноша, Овєчкіна Богдана, зібрала в сумку листи і на наступний день рознесла їх за адресами. Юні філателісти – учні початкової ланки – також захотіли взяти активну участь і принесли марки своїх батьків. Дякуємо маленьким початківцям!

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Також до нашого заходу долучилися люди, які не навчаються в гімназії і хотіли б показати свої колекції учням. Вони почали займатися цією справою з 4-го класу 80-х років, оскільки не було ще інтернету, то їх хобі було збирання марок. Не всім щастило зібрати гарну колекцію, але декому це вдалося і ми це побачили.

 

Переглядів: 500 | Додав: Педагог-організатор | Теги: Краснопільська гімназія Випуск перш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz