П`ятниця, 26.04.2024, 12:55
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Головна » 2017 » Жовтень » 22 » "Козацькому роду нема переводу"
12:46
"Козацькому роду нема переводу"

 

У Краснопільській гімназії вже стало традицією відзначати День Українського козацтва. Учні на якусь мить поринули в далеке минуле нашої країни.

Козаччина- одна з найлегендарніших сторінок українського народу. У державу вільних козаків приймали кожного охочого, аби він уперто і вірно служив своїй Батьківщині. Уміли козаки відпочивати, а ще краще відпочивати після походів. Вони веселилися і розважалися, співали пісні, затівали змагання.

Сьогодні козак — не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак — це передовсім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. Шляхетність, Мудрість і Відвага – три основні прикмети козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш!

Саме на підтвердження цього учні і вчителі Краснопільської гімназії провели у закладі святоКозацькому роду нема переводу.

Відкриття заходу відбулося у фойє ходою куренів,учні 4(8)-7(11) класів змагалися у конкурсі стройової козацької пісні. Це вже справжні мужні козаки. Здавалося, що вони йшли на майдан присягати на вірність Вітчизні. У піснях звучали слова безмежної любові до України, до свого обездоленого народу.

Гей, співайте, козаки,

Про любов до землі.

Славте, гей, козаки,

Волю золоту.

Для старшокласників проведено мультимедійну  олімпіаду з історії козацтва, перегляд фільму.Також вони позмагалися у піднятті гирі та армреслінгу.

Далі на всіх гімназійних козаків очікували різноманітні випробування,виставка малюнків "Козацька слава України".

                                                       

Для учнів початкової ланки пройшло свято-розвага, де козачата 1 поч.класу мали змогу перевірити свої вміння, загартованість, стати справжнім козаком Запорозької Січі. Для цього вони взяли участь у наступних конкурсах : Біг в чоботях, «Стрибки в мішках»,“Козацька каша”, ”Дрова”,  конкурс “Відра”, де не лише хлопці,а й дівчата також не барилися,а на швидкість носили воду.

Під час козацьких випробувань на готовність вирішили, що треба трішки ще підрости, набратися досвіду,знань.

Діти отримали подарунки :хлопці - ліхтарики, щоб вночі не боятися перешкод на своєму шляху, дівчатка - ручки, щоб писати козакам листи.

Для учнів 2 поч. класу розвага пройшла за мотивами мультфільмуЯк козаки по сіль ходили”. Приймали участь у конкурсах "Як козаки через річку переправлялися", "Як козаки автопортрет малювали", "Як козаки коня запрягали" , "Як козаки карту читали", "Як козаки з полону тікали", "Як дівчатка за козаків вболівали” .

Козачата з честю впоралися з усіма завданнями і не посоромили звання нащадків славних українських козаків.

Учні 1(5)-3(7) класів, виявили свою спритність, винахідливість у "Козацьких забавах".Вони змагалися у наступних конкурсах:”Хто кого перетанцює”,”Як козаки листа від турецького султана розшифровували”,”Як козаки коня об’їжджали”,”Хто сильніший”,”Як козаки через річку переправлялись”.

                                                   

                                                        

Глядачі підтримували учасників бурхливими оплесками тому, що свято влило у їх душі гордість за минуле українського народу. Славно змагалися, молодці!

Учасники показали, що їх справді можна називати нащадками славних запорозьких козаків, адже для цього вони мають все: і сміливість, і відважність. Уміють бути швидкими, веселими, винахідливими, сильними, дружніми.

У цей день ми побували в часі, коли жило наше славне козацтво. Пора було повертатися додому у ХХІ століття.

Ми маємо свято шанувати козацьку славу. Сьогодні звертаємося до минулого, щоб повернути українському народу пам’ять його історії, боротися за свою волю і незалежність, як боролися відважні козаки.

Дякуємо всім учасникам і організаторам цього яскравого, незабутнього свята.

Переглядів: 446 | Додав: Du7ya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz