Субота, 20.04.2024, 16:26
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Головна » 2017 » Листопад » 24 » День української писемності та мови
18:47
День української писемності та мови

 

 

Велична, щедра і прекрасна мова.
Прозора й чиста, як гірська вода,
Це України мова барвінкова,
Така багата й вічно молода.

                            Ю. Косинська

 

 

 

 

 

 

Цікавим і змістовним виявився тиждень української мови і літератури, зарубіжної літератури, проведений у Краснопільській гімназії з 6 по 10 листопада. У рамках тижня для учнів 1-11 класів було заплановано багато захоплюючих заходів, мета яких — поглибити знання школярів про українських та зарубіжних письменників, викликати в учнів інтерес до читання, організувати пошукову і самостійну роботи учнів за визначеними темами.
У закладі гімназії проходив флешмоб “Вірш українською”, де кожен охочий учитель чи учень мав змогу зачитати на камеру улюблений вірш рідною мовою. Учні початкової ланки готували проекти про творчість українських поетів, декламуючи рядки поезій та малювали ілюстрації до них.(https://www.youtube.com/watch?v=FfGSG8EXYcE- посилання на відео флешмобу "Вірш українською").

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               

  Традиційно, до Дня української писемності та мови вчителі української мови і літератури, зарубіжної  літератури: Корнієнко О.А.,

   Корх С.Ю., Хомічова Л.М. та Хрупа Л.Д. провели з учнями ряд заходів.

  День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Цього дня у стінах Краснопільської гімназії відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності під назвою “Наші пісні”,у якому взяли участь усі бажаючі учні, а також учителі. Диктант національної єдності цього дня писали українці у різних куточках світу. 

  Текст прочитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко.І сам текст, до речі, був не з простих».– зазначає інтернет ресурс «Українське радіо». Радіодиктант – це гарний спосіб об’єднати українців.

Також, учні 1(5)-7(11) класі взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, який за традицією проводився 9 листопада. 

   На виконання Указу Президента України «Про оголошення 2017 року роком Японії в Україні», з метою всебічного зміцнення відносин дружби та партнерства між народами України та Японії, відкриття для учнівської молоді багатого світу своєрідної національної культури Японії  серед учнів 1(5)-2(6) класів  було організовано і проведену яскраву виставку власних виробів на основі вивченої японської культури  та  казок: з пластиліну, ікебани, модульне та класичне орігамі

                                                                                 

У   віртуальну відео-подорож «Дивовижний світ мрій і пригод А.Ліндгрен» з нагоди 110 річниці від дня народження дитячої письменниці, поринули учні 1(5) класу, де мали змогу переглянути мультфільми за творами авторки.

                                

Жвавий інтерес серед учнів 6-7 класів викликав і конкурс створення постеру  «Моя улюблена книга», де діти показали не лише творчі здібності, а й уміння презентувати створене.

                                                        

Для  учнів 3(7) класу пройшов лицарський турнір за романом В.Скотта «Айвенго.

Загалом тиждень української мови і літератури, зарубіжної літератури був цікавим та пізнавальним. Варто зазначити, що завдяки таким заходам гімназисти починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у бесідах з літератури, більше і, головне, якісніше читають, з підвищеним інтересом цікавляться новинками української та зарубіжної літератури, відвідують театри і музеї. А вчителі відчувають радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.
Література — корабель думки. «Твір, який читають, має теперішнє; твір, який перечитують, має майбутнє», — так колись висловився відомий письменник
                                                                                                                                                                                                                  А. Дюма.

Тиждень закінчився, але мова та  література продовжує нести світло одвічних цінностей і уроків у життя. Дякуємо всім за активну участь!

 

Переглядів: 416 | Додав: Du7ya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz