П`ятниця, 03.05.2024, 13:41
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Головна » 2016 » Травень » 13 » День пам’яті та примирення та 71річниця від Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
12:04
День пам’яті та примирення та 71річниця від Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

10 травня в бібліотеці гімназії відбулася тематична книжкова виставка під назвою “Прагнення до свободи – вчора, патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра ” присвячена Дню пам’яті та примирення і 71річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основна мета даної виставки –  розкрити для широкого учнівського загалу сутність війни як складного суспільно-політичного процесу, протистояння між країнами, народами, людьми, завжди – як лиха, що дорого коштує кожному громадянину, руйнує економіку, культуру держав та долі звичайних людей; висвітлити “ціну” війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни; наголосити на злочинній природі війни через призму трагічних і героїчних доль жінок; сприяти формуванню в учнів почуття патріотизму, усвідомлення подвигу борців проти нацизму часів Другої світової війни, а у світлі сьогоднішніх подій – виховання поваги до захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України.

 

                                                                                                         

Учні мали змогу отримати перелік художніх і документальних фільмів, присвячених Другій світовій війні.

            

Не щезне з пам’яті людської, не піде в небуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашизмом.

Ці книги – спогади про те, як мужньо і самовіддано боролися з німецькими окупантами народи світу. Ці книги про мужність і патріотизм жінок-ветеранів. Медсестри і лікарі, партизанки і підпільниці, пілоти і штурмани, зенітниці і радистки без прикрас, правдиво розповідають про побачене і пережите ними в роки Другої світової війни.

Багато років, як пройшла війна, але рани, які вона завдала, не загояться ніколи. Мільйони молодих життів було покладено на алтар свободи. Багатостраждальна українська земля рясно орошена кров’ю захисників, скроплена сльозами вдів і сиріт, чотири роки стогнала під чоботом окупанта. Але народ вистояв, захистив свою землю, свої родини, могили своїх предків. Їх подвиг увійшов в історію і на цьому ми виховуємо підростаюче покоління.


 

Цвіла шипшина і повзла ожина,

І мляві колосилися жита,

Та мріяла й боролася людина

За гідну долю і людське життя

                                                                                                                                                                             Бібліотекарі
 

Переглядів: 472 | Додав: Julia_Juriivna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz