П`ятниця, 29.03.2024, 10:28
Краснопільський ліцей №2 Краснопільської селищної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
TEST
Меню сайту
Головна » 2017 » Листопад » 5 » Базові інтернет-ресурси для самоосвіти
11:47
Базові інтернет-ресурси для самоосвіти

                                                 

 

 ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

                          Сайти з прямими посиланнями на файли для електронних підручників

Електронні версії шкільних підручників можна знайти і завантажити в багатьох місцях Інтернету, але будьте уважні, так як здебільшого посилання будуть непрямими, заплутаними або навіть шкідливими. В списку нижче підібрані найкращі безпечні сайти з підручниками, більшість файлів з яких доступні для прямого завантаження в форматах DjVu и PDF. Для перегляду підручників на пристроях з операційною системою Android рекомендується використовувати програму EBookDroid. Сайти активно змінюються і якщо не виходить знайти або нормально завантажити підручник з одного сайту, то спробуйте на іншому.

http://pidruchnyk.com.ua/ Дуже зручний сайт як для перегляду в режимі онлайн, так і для завантаження підручників (прямі посилання під вікном онлайн-перегляду)

http://schoolbooks.org.ua/ Для завантаження електронної копії підручника необхідно на його сторінці клацнути правою кнопкою на “Завантажити підручник” та вибрати “Сохранить ссылку как…” або аналогічний пункт меню.

http://portfel.at.ua/ Для завантаження електронної копії підручника необхідно на його сторінці клікнути по іконці PDF або DjVu поряд з зображенням книжки і в наступному вікні також вибрати “Скачать”.

http://4book.org/uchebniki-ukraina Підручник завантажиться в вигляді архіву, його необхідно буде розпакувати (програмою WinRaR або аналогічною), так як більшість пристроїв не зможуть його прочитати.

http://shkola.yccat.com/index.html Дуже гарний сайт, але для завантаження електронних копій підручників необхідно пройти просту реєстрацію.

Мультимедійні підручники для початкової школи

http://rozumniki.net/catalog/products/pochatkova-shkola/
Сайт konserg.ucoz.ua присутній у розділі Методичний портал | Інтернет-ресурси загальноосвітньої тематики

Сайт yrok.at.ua додано до бази Збиральника у розділ Початкова школа.

Освітній сайт для сучасних педагогів http://konserg.ucoz.ua/

Cайт вчителя початкових класів Кресак Наталі Миколаївни.Сайт присвячений вчителям та батькам. Цей сайт покликаний об’єднати зусилля батьків і вчителів для підвищення ефективності навчання і виховання дітей. На сайті ви ви зможите знайти уроки, заходи, пам’ятки, методичні розробки, ігри, загадки, посилання на довідники, словники, енциклопедії. http://yrok.at.ua/

http://teacher.at.ua/ Початкова школа. Вчитель -вчителю.Вчитель – учню. Вчитель -батькам. Поради шкільного психолога.Цей сайт створено для співпраці вчителів та допомоги учням та їх батькам.

http://www.pochatkova-shkola.net/ ВЕБ-сторінка журналу “Початкова школа”

http://uclever.com/ Центр творчих ініціатив “Клевер”

http://cnml.com.ua/index.php?cat=38 Центр навчально-методичної літератури

http://ippo.dn.ua/upravlinnja-viddili-osviti-metodichni-sluzhbi-2/ Електронний журнал “Золоті сторінки освіти” Сайт учителя П’ятих Олени Іванівни Ресурс буде корисним для вчителів початкових класів, учнів та батьків. Багато корисної інформації, презентації, статті щодо виховання учнів, корисні поради для батьків – все це є на сайті. Ласкаво прошу!

Презентації для учнів початкових класів http://educat.at.ua/ Сайт об’єднує вчителів, що створюють навчальні презентації для своїх учнів. Налічує більш як 1700 презентацій та відеоматеріалів.

 

Уроки по шкільній програмі, методичні розробки уроків для першокласників є тут:

http://school.xvatit.com/index.php?title=1_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8…

Уроки для другокласників, відеоматеріали, роздатковий матеріал і багато іншого є тут:

http://school.xvatit.com/index.php?title=2_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8…

Уроки для третьокласників:

    http://school.xvatit.com/index.phptitle=3_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8…

Уроки і навчальні матеріали для вчителів і учнів 4-х класів:

http://school.xvatit.com/index.phptitle=4_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8…

На Гіпермаркеті знань є розділи з навчальними матеріалами українською мовою.

Уроки для першоклассників українською мовою:

http://school.xvatit.com/index.php title=1_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81_%D1%…

Уроки для вчителів та учнів 2-х класів:

http://school.xvatit.com/index.php?title=2_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81_%D1%…

Уроки та навчальні матеріали для вчителів та учнів 3-х класів:

http://school.xvatit.com/index.phptitle=3_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81_%D1%…

Методичні розробки уроків та тексти підручників з усхі предметів для 4-х класів:
http://school.xvatit.com/index.phptitle=4_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81_%D1%…

Учителя початкових класів мають змогу поповнювати Гіпермаркет знань своїми авторськими матеріалами за винагороду. Створюймо нову систему освіти разом!

“Світ казок”- цікавий сайт для дітей, їх батьків та вчителів.
Велике зібрання українських народних та народів світу казок в друкованому, аудіо та відео вигляді.

http://kazka.p.ht/

Українські народні казки http://kazki.org/index.php/home/ukrtales

Казки народів світу http://kazki.org/index.php/home/worldtales

Літературні казки http://kazki.org/index.php/home/literaturetales

Аудіоказки http://kazki.org/index.php/sound

Казки-презентації http://kazki.org/index.php/presentation

Сайт Казки братів Грімм – http://sites.google.com/site/kazkibrativgrimm/

Сайт Казки Шарля Перро – http://sites.google.com/site/kazkisarlaperro/

Сайт Казки Андерсена – http://sites.google.com/site/kazkiandersena/

Сайт вчителя початкових класів Фіцай О.В.

Сайт буде корисним для вчителів початкових класів, учнів та батьків. Багато корисної інформації, презентації, статті щодо виховання учнів, корисні поради для батьків.

http://ditky.at.ua – Все діткам українською мовою – безкоштовно і без реєстрації!

http://www.abetka-logopedka.org – Юля Турчина. дівчина у вишиванці
http://vozniuk.com/lesia – Леся Вознюк. Авторський блог

      Ресурси для створення навчальних матеріалів

 

Ресурси для створення QR-кодів

інструкція о роботі з сервісом;

інструкція по роботі з сервісом;

інструкція по створенню кодів.

 

УЧИТЕЛЯМ-ПРЕДМЕТНИКАМ

HTTP://NAVIGATOR.RV.UA - ОСВІТНІЙ НАВІГАТОР. ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ НА ДОПОМОГУ ПЕДАГОГАМ, УЧНЯМ І БАТЬКАМ: ІНФОРМАЦІЯ З МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, КАТАЛОГ ВЕБ-ПОСИЛАНЬ НА РЕСУРСИ ОСВІТНЬОЇ ТЕМАТИКИ, МАТЕРІАЛИ ПІДГОТОВЛЕНІ ОБЛАСНИМИ БІБЛІОТЕКАМИ РІВНЕНЩИНИ, КРАЩИЙ ДОСВІД ПЕДАГОГІВ ТА ДОСЛІДНИЦЬКІ РОБОТИ УЧНІВ РЕГІОНУ.

HTTP://KONSERG.UCOZ.UA - СЛОВО ВЧИТЕЛЯ. МАТЕРІАЛИ ДО УРОКІВ, ВИХОВНІ ЗАХОДИ, КАЛЕНДАРНІ ПЛАНИ, ТЕСТИ ТА БАГАТО ІНШОГО НА ДОПОМОГУ ВЧИТЕЛЯМ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА, ІНФОРМАТИКИ, ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ ІНШИХ ДИСЦИПЛІН.

HTTP://WWW.UROKI.NET - UROKI.NET. ВСЕ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ: ПОУРОЧНЕ І ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ, ВІДКРИТІ УРОКИ, СЦЕНАРІЇ ШКІЛЬНИХ СВЯТ, МЕТОДИЧНІ РОЗРОБКИ, КОНСПЕКТИ УРОКІВ, ПІДРУЧНИКИ, ЛАБОРАТОРНІ, КОНТРОЛЬНІ РОБОТИ І БЕЗЛІЧ ІНШИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ - ПРЕДМЕТНИКІВ, МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ-ОРГАНІЗАТОРІВ, ШКІЛЬНИХ ПСИХОЛОГІВ, ЗАВУЧІВ, КЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ І ДИРЕКТОРІВ ШКІЛ, ЛІЦЕЇВ, ГІМНАЗІЙ.

 

Інформатика

HTTP://INFORMATIC.ORG.UA - ФОРУМ ІНФОРМАТИКІВ УКРАЇНИ. ВИ ЗМОЖЕТЕ ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ В ФОРУМІ, ЗВІДКИ ЗАВАНТАЖИТЕ ДЛЯ СЕБЕ БАГАТО КОРИСНОГО І ЕКСКЛЮЗИВНОГО: РОЗРОБКИ УРОКІВ, ПЛАНИ-КОНСПЕКТИ, ПРАКТИЧНІ РОБОТИ І ТЕМАТИЧНІ АТЕСТАЦІЇ, ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА БАГАТО ІН. ЧИТАЮЧИ ТЕМИ ТА ДИСКУСІЇ І ПРИЙМАЮЧИ В НИХ УЧАСТЬ, ВИ ПІДНІМЕТЕ СВІЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ РІВЕНЬ, ДІЗНАЄТЕСЬ ПРО ВСІ НЮАНСИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ В ШКОЛІ, ЗБІЛЬШИТЕ СВОЇ ЗНАННЯ З ІНФОРМАТИКИ.

 

Математика

HTTP://WWW.EDUWIKI.URAN.NET.UA - МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОСВІТНІЙ РЕСУРС, ЯКИЙ БУЛО СТВОРЕНО ВЧИТЕЛЯМИ І ПРИЗНАЧЕНО ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ. НА ЦІЙ СТОРІНЦІ ВИ МАЄТЕ МОЖЛИВІСТЬ НАПИСАТИ СВОЮ СТАТТЮ, ОБГОВОРИТИ ОСВІТНІ ПРОБЛЕМИ, СТВОРИТИ ВІЗИТНУ КАРТКУ ДЛЯ ДЕМОНСТРАЦІЇ ВЛАСНОГО ДОСВІДУ, РОЗМІСТИТИ ПОСИЛАННЯ НА САЙТИ ВІДДІЛІВ (УПРАВЛІНЬ) ОСВІТИ АБО САЙТИ ВАШИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ДОПОВНИТИ СТАТТІ ВАШИХ КОЛЕГ ЦІКАВОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ АБО ФОТО. ТАКОЖ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОДЯМИ ТА ЗАХОДАМИ, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ В ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ ТА ДОПОВНИТИ ЇХ СВОЄЮ ІНФОРМАЦІЄЮ.

HTTP://WWW.FORMULA.COM.UA - МАТЕМАТИКА ДЛЯ ШКОЛИ. ЦІКАВІ МАТЕМАТИЧНІ ФАКТИ, ІСТОРІЇ З ЖИТТЯ МАТЕМАТИКІВ, ОЗНАЧЕННЯ, ОПИСИ ПОНЯТЬ, ПРАВИЛА, ТЕОРЕМИ, ЗАКОНИ, ВЛАСТИВОСТІ, ФОРМУЛИ, МАТЕМАТИЧНІ ТАБЛИЦІ, РОЗВ'ЯЗКИ ЗАДАЧ З ЕЛЕМЕНТАРНОЇ МАТЕМАТИКИ, ЗБІРКИ ПРИКЛАДІВ.

HTTP://MATEMNIC.BLOGSPOT.COM - МАТЕМАТИКА В ШКОЛАХ МИКОЛАЇВЩИНИ

 

Фізика

HTTP://WWW.EDUWIKI.URAN.NET.UA - МИКОЛАВІКІ. ОСВІТНІЙ РЕСУРС, ЯКИЙ БУЛО СТВОРЕНО ВЧИТЕЛЯМИ І ПРИЗНАЧЕНО ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ. НА ЦІЙ СТОРІНЦІ ВИ МАЄТЕ МОЖЛИВІСТЬ НАПИСАТИ СВОЮ СТАТТЮ, ОБГОВОРИТИ ОСВІТНІ ПРОБЛЕМИ, СТВОРИТИ ВІЗИТНУ КАРТКУ ДЛЯ ДЕМОНСТРАЦІЇ ВЛАСНОГО ДОСВІДУ, РОЗМІСТИТИ ПОСИЛАННЯ НА САЙТИ ВІДДІЛІВ (УПРАВЛІНЬ) ОСВІТИ АБО САЙТИ ВАШИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ДОПОВНИТИ СТАТТІ ВАШИХ КОЛЕГ ЦІКАВОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ АБО ФОТО. ТАКОЖ ВИ МОЖЕТЕ ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОДЯМИ ТА ЗАХОДАМИ, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ В ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ ТА ДОПОВНИТИ ЇХ СВОЄЮ ІНФОРМАЦІЄЮ.

HTTP://FIZIKA.NET.UA - САЙТ ВЧИТЕЛІВ УКРАЇНИ. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ РОБОТИ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ: МЕТОДИКИ, НОВИНИ, БІБЛІОТЕКА ДЛЯ УЧНІВ ТА ВЧИТЕЛІВ, ПРОГРАМИ, УРОКИ ФІЗИКИ.

 

Біологія

HTTP://WWW.BIOLOGY.ORG.UA - УКРАЇНСЬКИЙ БІОЛОГІЧНИЙ САЙТ. ВИСВІТЛЕННЯ СУЧАСНОГО СТАНУ БІОЛОГІЧНОЇ НАУКИ ТА ОСВІТИ В УКРАЇНІ.

 

Географія

HTTP://GEOSITE.COM.UA - ГЕОГРАФІЯ В ШКОЛІ. ГЕОГРАФІЯ В ШКОЛІ НА «ГЕОГРАФІЧНОМУ ПОРТАЛІ»: ПРОГРАМИ, ПОУРОЧНЕ ПЛАНУВАННЯ, РОЗРОБКИ УРОКІВ, ЕЛЕКТРОННІ УРОКИ, ПРАКТИЧНІ РОБОТИ, НЕТРАДИЦІЙНІ УРОКИ, ЗАДАЧІ, ЛІТЕРАТУРА, ДОВІДКОВІ МАТЕРІАЛИ.

HTTP://UKR-TUR.NAROD.RU/SHKOLA/SHKOLA.HTM - ГЕОГРАФІЯ В ШКОЛІ. ГЕОГРАФІЯ В ШКОЛІ НА САЙТІ «СВІТ ГЕОГРАФІЇ ТА ТУРИЗМУ»: РОЗРОБКА УРОКІВ, ВИХОВНІ ЗАХОДИ, МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ.

HTTP://WWW.OSVITANET.COM.UA - ГЕОГРАФІЯ ТА ІСТОРІЯ. НА САЙТІ НАДАНА ІНФОРМАЦІЯ З ГЕОГРАФІЇ, ІСТОРІЇ, КАРТОГРАФІЇ ТА ІНШИХ ПРЕДМЕТІВ. ДО ВАШИХ ПОСЛУГ ІНТЕРНЕТ-ВЕРСІЇ ЕЛЕКТРОННИХ НАВЧАЛЬНИХ АТЛАСІВ, КОНТУРНИХ КАРТ, СТІННИХ КАРТ, ПІДРУЧНИКІВ З ЦИХ ПРЕДМЕТІВ ВІД ПРОВІДНИХ АВТОРІВ, РОЗРОБКИ УРОКІВ, МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ, ТА БАГАТО ІНШОЇ КОРИСНОЇ ІНФОРМАЦІЇ.

 

Українська мова та література

HTTP://RIDNAMOVA.CK.UA - УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА. САЙТ ДЛЯ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ. УКРАЇНСЬКА МОВА. УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА. ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА. ПОЗАКЛАСНА РОБОТА. НА ДОПОМОГУ УЧНЯМ.

HTTP://WWW.UKR-IN-SCHOOL.EDU-UA.NET - УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА В ШКОЛІ. ЕЛЕКТРОННА ВЕРСІЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО ЖУРНАЛУ.

Зарубіжна література та російська мова

http://svitliteraturu.com

Історія

HTTP://WWW.OSVITANET.COM.UA - ІСТОРІЯ ТА ГЕОГРАФІЯ. НА САЙТІ НАДАНА ІНФОРМАЦІЯ З ГЕОГРАФІЇ, ІСТОРІЇ, КАРТОГРАФІЇ ТА ІНШИХ ПРЕДМЕТІВ. ДО ВАШИХ ПОСЛУГ ІНТЕРНЕТ-ВЕРСІЇ ЕЛЕКТРОННИХ НАВЧАЛЬНИХ АТЛАСІВ, КОНТУРНИХ КАРТ, СТІННИХ КАРТ, ПІДРУЧНИКІВ З ЦИХ ПРЕДМЕТІВ ВІД ПРОВІДНИХ АВТОРІВ, РОЗРОБКИ УРОКІВ, МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ, ТА БАГАТО ІНШОЇ КОРИСНОЇ ІНФОРМАЦІЇ.

 

Трудове навчання

HTTP://WWW.TRUDOVE.ORG.UA - ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ. НА САЙТІ ЗНАХОДЯТЬ: РОЗРОБКИ УРОКІВ З ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА КРЕСЛЕННЯ, МАЙСТЕР-КЛАСИ, МЕТОДИЧНІ РОЗРОБКИ ДО УРОКІВ, НАВЧАЛЬНЕ ВІДЕО, ТЕХНОЛОГІЧНІ КАРТКИ, ОБ'ЄКТИ ПРАЦІ, ПРОЕКТИ, НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ, ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ НАВЧАННЯ, ТЕОРІЮ, МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ГУРТКІВ ЕЛЕКТРОНІКИ ТА ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВОГО МИСТЕЦТВА, ФОТОГАЛЕРЕЇ, ПОСИЛАННЯ НА САЙТИ, ВІРТУАЛЬНЕ МЕТОДОБ'ЄДНАННЯ ТОЩО.

Учитель online

https://sites.google.com/site/teachblogs/katalog

http://bazaosvitnihresursiv.blogspot.com/p/blog-page_26.html

 

«ВУМ онлайн» (Відкритий Університет Майдану)

Легка в користуванні платформа, яка достатньо наповнена відеолекціями, що йдуть у тандемі із практичними та контрольними завданнями. Окрім того, серії курсів ведуть не просто викладачі чи спеціалісти певної сфери, а професіонали-практики. Наприклад, ви можете натрапити на курс про соціальний маркетинг та краще зрозуміти принципи діяльності соціальних мереж від людей, є успішними фахівцями і мають великий досвід у цій галузі.

http://online.vum.org.ua/course/rozumity-sotsialni-merezhi-kurs-dlya-zhurnalistiv/

 

«Прометеус»

Ще одна соковита платформа, наповнена концентрованими можливостями та знаннями. Все це становить системні блоки різноманітних курсів. Перевага вказаного проекту в тому, що на його базі побудована активна співпраця з викладачами провідних вузів України. Коли на платформі переглядаєш відео-уроки, виникає така собі альтернатива аудиторної лекції. Ви можете навчитися підприємницької справи, ознайомитися з особливостями громадянської освіти та зрозуміти, як упоратися з аналізом даних.

https://prometheus.org.ua/courses/

 

«Телепортус»

На цьому ресурсі можна спостерігати за онлайн-трансляціями лекцій, конференцій та освітніх заходів, які відбуваються в різних частинах світу. Це швидкий спосіб ознайомлення з культурою та освітою інших країн. Можна також переглянути відео-уроки експертів певної галузі. Наприклад, дізнатися про проблемні «точки» економіки, плюси і мінуси сучасної освіти чи зрозуміти, як на наше життя впливає віртуальне мислення.

http://teleportus.ua/events

 

«ВебПромоЕкспрес»

Спершу ця платформа задумувалася як база для підвищення рівня освіченості працівників та клієнтів агентства «ВебПромо». Сьогодні на ютуб-каналі цієї організації можна знайти чимало корисних відеолекцій із маркетингу, особливостей SMM та реалізації реклами. Звичайно, останній ресурс вузько спрямований у галузі журналістики, реклами та піару, але основні принципи роботи цих систем будуть цікаві кожному.

https://www.youtube.com/user/WebPromoExpertSchool/playlists?shelf_id=5&sort=dd&view=50

 

Запасайтеся чаєм, кавою, візьміть смачненького печива наступного разу, вбиваючи час, витрачайте його не тільки на улюблений серіал, а й на самоосвіту. Тоді «зайві» хвилини спливуть недаремно і, можливо, ви зрозумієте, чим хочете займатися в майбутньому, що вас зацікавило найбільше.

 

 

 

Переглядів: 710 | Додав: Du7ya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Дистанційка
Вхід на сайт

Історія
Посилання


БПД
УЦОЯО
ХРЦОЯО
Відділ освіти КСР
Ми на YOUTUBE
Ми на Facebook
Ми на Facebook
Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Copyright Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області Україна © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz